Strona główna  |  Wydawnictwo  |  Wydania cyfrowe  |  Kontakt  |  Reklama
Najnowszy numer »

 
Aktualności

»


INFORMACJA PRASOWA

Przyszli hotelarze i kucharze odwiedzili DoubleTree by Hilton Łódź

W listopadzie w DoubleTree by Hilton Łódź odbył się Dzień Kariery - warsztaty dla uczniów ze szkół hotelarskich i gastronomicznych z regionu łódzkiego. Ponad setka młodych adeptów hotelarstwa i sztuki kulinarnej poznawała tajniki pracy w hotelu. Uczniowie gotowali wspólnie z szefem kuchni, nakrywali do stołu pod okiem doświadczonych kelnerów, uczyli się, jak sprzątać pokoje w obiekcie o kategorii 4*, a nawet jak wygląda przygotowanie oferty na organizację imprezy biznesowej. Dzięki uprzejmości Telewizji TOYA mamy przyjemność zaprezentować krótki film z Dnia Kariery: https://fb.watch/q0LHogHksQ/ 

Uczniowie zostali podzieleni na grupy, które po kolei odwiedzały poszczególne działy hotelu, słuchając opowieści i mierząc się z różnorodnymi zadaniami przygotowanymi przez hotelarzy. Kierownik recepcji pokazywał, jak wygląda proces zameldowania, wymeldowania i rozliczenia pobytu Gościa, a Kierownik ds. Przychodu i Rezerwacji dzielił się tajnikami funkcjonowania systemu rezerwacji. W dziale obsługi konferencji i bankietów uczniowie uczyli się jak prawidłowo nakryć stół w zależności od charakteru wydarzenia oraz jak serwować potrawy i napoje. Na warsztatach w dziale utrzymania czystości okazało się, że posłanie hotelowego łóżka nie jest wcale łatwym zadaniem. W dziale sprzedaży i marketingu przyszli hotelarze podpatrywali, jak wygląda proces pozyskiwania klientów korporacyjnych i odpowiadania na potrzeby firm i agencji zainteresowanych organizacją imprez. Zobaczyli także w jaki sposób kreujemy oferty na duże wydarzenia oraz na czym polega praca w marketingu hotelowym. Dzień Kariery hotel zorganizował już po raz trzeci.
Uczniowie kierunków gastronomicznych, pod okiem doświadczonych kucharzy, uczyli się organizacji pracy w zespole, poznawali urządzenia i produkty używane w hotelowej kuchni, a także przygotowali posiłki dla wszystkich uczestników wydarzenia. Szef kuchni restauracji Four Colors – Jakub Jakubowski – czuwał nad całym procesem, aby spełnione zostały najwyższe standardy.
- Chcemy im też pokazać, jak się u nas pracuje, co się u nas robi. Dlaczego warto z nami pracować, dlaczego DoubleTree by Hilton może być jednym z ich potencjalnych pracodawców w przyszłości. - mówi Dominik Chrapek, Dyrektor Generalny DoubleTree by Hilton Łódź. To również ważny aspekt wydarzenia, ponieważ wielu uczestników w przyszłości może odbyć w hotelu praktyki zawodowe i znaleźć swoje pierwsze zatrudnienie w branży.
Najaktywniejsi uczestnicy warsztatów otrzymali nagrody, a całość wydarzenia zwieńczył wspólny lunch nauczycieli, uczniów i pracowników hotelu. W bieżącym roku planowana jest kolejna edycja wydarzenia.

2024-02-08 13:37:00

powrót

Dołącz do dyskusji na stronie

»

Komentarz:
Text:
Podpis:
Nazwa:
WWW:

Wysłanie komentarza oznacza ze zgadzam się na regulamin.
Dołącz do dyskusji na FB

»

 
.

»

Ludzie branży

»

Personalnie... 
Iwona Głuchowska 

Dyrektor Sprzedaży i Marketingu, Cluster Warsaw w Radisson Hotel Group.

 

O sobie: 

Od maja 2022 r. jest Dyrektorem Sprzedaży i Marketingu, Cluster Warsaw w Radisson Hotel Group  Wcześniej pracowała jako Director of Cluster Sales Leisure and MICE – Holiday Inn Gdańsk, Holiday Inn Warsaw, Intercontinental Warsaw, Holiday Inn Champion; Director of Sales – Holiday Inn Warsaw City. Kierowała też sprzedażą w Airport Hotel Okęcie****, Scandic AG**** – Warsaw i w Orbis SA w Warszawie. Ukończyła Wyższą Szkołę Ekonomiczną w Warszawie. Przykłada dużą wagę do zachowania równowagi między pracą a życiem prywatnym. Jej hobby to aranżacja zieleni w ogrodzie, przede wszystkim kwiaty. Książka, to najchętniej fantasy, ale największą sympatią darzy swojego psa i dwa koty.

.

»

Newsletter

»

Zamów newsletter